Välkommen till Hantverksgårdens webbutik

Alla våra produkter är formgivna och tillverkade i liten skala här på vår gård i Ledberg, strax utanför Linköping. Frakt inom Sverige ingår i alla priser på sidan.

Miljösmart

Miljösmart är en serie miljösmarta produkter som gör litet avtryck på klimatet och kan användas om och om igen. Såklart återvinns alla miljösmart produkter på komposten så de kan skapa nytt liv, med undantag för köksskrubben i grovt linne. Vi använder tre olika typer av lin för serien Miljösmart; riktigt grovt linne för köksskrubben, porösare linne för disktrasorna och ett tunnt linne för kaffefilter och tepåsar. Alla produkter är förkokta och tillverkas för hand på vår gård i Ledberg.

Kanin

En kanin i vitt linne med olika kläder.

Små hus i lin

Små mysiga hus som tillverkas för hand av linne som stelbehandlats. En miljövänlig och unik metod som vi själva experimenterat oss fram till.

Cookies

Läckra cookies i stelbehandlat linne för dekoration eller lek.

Groda

Kuddfodral

Materialsatser

‘Soyas värld’ är en serie kreativa materialsatser. Beroende på hur erfaren du är tar en materialsats ca 2-3 timmar att skapa. Det följer med en tydlig och bra arbetsbeskrivning som lotsar dig igenom alla moment. Skulle inte det räcka så går det att mejla för att få hjälp eller svar på frågor. Läs mer här!

Övriga produkter

Diverse produkter som vi tillverkar för hand på Hantverksgården.

Om lin

Många av våra produkter är tillverkade av lin, en kulturväxt som använts i tusentals år. Tillsammans med ull är lin vår äldsta och vanligaste textila material. Lin är en vacker men anspråkslös växt som kan odlas på nordliga breddgrader, behöver inte bevattnas eller skadedjursbekämpas.

Linfibren är mycket slitstark, tålig och har en lång livslängd. Oblekt linne är varken färgat eller blekt, så inga kemikalier är inblandade i tillverkningen. Lin är ett av de mest miljövänliga materialen som finns.

Det gillar vi!

Ibland odlas lin runtomkring Hantverksgården. Denna bild är från 2011, precis utanför vår gårdsbutik.